Explora és una acadèmia fundada per l’Eduard i el Guillem, enginyer civil i arquitecte tècnic, pensada per difondre la ciència entre els més petits.

Amb una amplia experiència en el camp de la formació, van idear una nova forma d’acostar la ciència als joves tot fent tallers i experiments que permetin entendre tot allò que ens envolta.

Des de l’ inici, els Tallers de Ciència han ajudat a molts nois i noies d’escoles de la comarca del Bages a gaudir i aprendre dels enigmes que ens amaga el món. Aquesta extraescolar doncs, es basa en la realització de tallers i experiments on es plantejaran reptes i els alumnes hauran de fer ús de la curiositat i l’observació pera resoldre’ls.

Objectius

  • Despertar l’ interès per tot allò que ens envolta.
  • Fomentar el contacte amb les ciències d’una manera practica i divertida.
  • Reforçar una sèrie de coneixements vinculats al currículum escolar.
  • Incentivar el treball manual.
  • El reciclatge.

Metodologia

L’estructura del taller consta d’una petita introducció teòrica, on a base de preguntes s’anirà introduint el tema tractat i es refrescaran els coneixements necessaris per a poder afrontar el taller. Després es repartirà el material i estris necessaris i s’explicaran els passos a seguir. Un cop realitzat el treball manual, amb una sèrie de preguntes s’analitzaran els resultats obtinguts i es buscarà l’explicació sobre que passa i perquè passa.

Generalment el treball serà individual, per tal de que cada alumne es pugui endur els resultats del taller o experimenta casa, però també es faran activitats on s’haurà de treballar en grup per tal d’assolir un objectiu comú o superar un repte més ambiciós.

Es treballarà amb materials i estris d’us quotidià, aportats per l’acadèmia, i en la mesura del possible, aquests materials seran reciclats.