Fa molts anys, ja ni recordem quants,  es va començar a reclamar a les diferents institucions públiques la necessitat de disposar d’una cuina al centre, derivat de la quantitat d’alumnat que utilitza aquest servei i del fet de voler proporcionar als/les nostres alumnes un menjar de qualitat i acabat de fer.

Ha estat un camí difícil, amb molt obstacles i entrebancs, amb moments on pensàvem que tot estava encarrilat i moments en els que volíem tirar la tovallola. L’AMPA i l’Equip Directiu ha realitzat un treball conjunt, dedicant moltes hores a reunions diverses, a debatre detalls, a fer propostes, a escoltar, reflexionar…

S’ha hagut de ser molt generós: cedint la gestió al consell comarcal – que després no ha fet falta- , ajudant econòmicament a la inversió per part de l’AMPA, facilitant la realització de les obres en calendari lectiu i durant l’horari escolar…

S’ha hagut d’invertir per tenir una cuina a l’alçada del servei que volem oferir com a escola i com a AMPA, amb esforços econòmics per part del Departament d’Educació (fent l’obra física) i de l’Ajuntament de Manresa i l’AMPA de l’escola (aportant tot l’equipament).

Però finalment aquell somni de fa uns anys s’ha fet realitat!

Sobra dir els avantatges dels quals disposarem a partir d’ara: menjar acabat de fer, l’alumnat disposarà de productes que fins ara no podien servir-se en condicions òptimes (com menjar fet a la planxa), tindrem una cuinera que podrà ajudar-nos a la flexibilitat del dia a dia que a vegades es necessita, la qualitat del menjar serà sens dubte una millora important, i un llarg etcètera… .

La cuina arriba en un moment agredolç: no podem celebrar la seva inauguració com hauríem volgut degut a la pandèmia, però també arriba l’any que l’escola celebra els seus 50 anys de funcionament. Quin bon regal d’aniversari!

Només ens queda fer palès l’agraïment als diferents presidents de l’AMPA  (Marc Olivé, Ivan Sánchez i David de la Cruz) al Fernando Rueda  (comissió de menjador) i a la direcció del centre (Glòria Amblàs) per treballar incansablement, pel suport, esforç i implicació perquè la cuina esdevingui una realitat. Així com a la Beatriz Resina per l’ajuda inestimable durant aquesta última fase del muntatge de la cuina.

Gràcies per ser-hi i caminar plegats per construir un model de qualitat alimentària en el servei de menjador que s’ofereix a tots els nens i nenes de l’Escola Flama!

AMPA i ESCOLA